شامگاه شنبه دوازدهم اسفندماه کتاب «زود دیر میشود»، نگاهی کوتاه به تربیت کودکان 2 تا 7 ساله، با حضور دکتر حسین مسنن فارسی نویسنده کتاب و مهگان فرهنگ، در موسسهی پیرسوک نقد و بررسی شد
شامگاه شنبه دوازدهم اسفندماه کتاب «زود دیر میشود»، نگاهی کوتاه به تربیت کودکان 2 تا 7 ساله، با حضور دکتر حسین مسنن فارسی نویسنده کتاب و مهگان فرهنگ، در موسسهی پیرسوک نقد و بررسی شد. بهانهی نقد کتاب، چاپ دوم آن در کمتر از سهماه بود؛ کتابی که نشر «شیوای پارسی» آن را در 155 صفحه و در قالب 8 فصل، با قیمت 10 هزار تومان منتشر کرده و بهقول نویسندهاش: «خلاصهای از روایتهای زندگی والدینی است که میخواستند از فرصتی که برایشان باقی مانده به بهترین شکل استفاده کنند.» به گفتهی حسین مسنن فارسی، این کتاب که حاصل 10سال اندوختههای او در زمینه روانشناسی بالینی است، «خاطرات» اوست از «مشاورهها»یی که با خانوادهها داشته است. خاطراتی که به گفته مهگان فرهنگ، «گزیده و با زبانی ساده» انتخاب شده است و با خواندناش «میتوان خود را مرور کرد.»
مسنن معتقد است هنگامی میتوان به روحیهی بچهها مسلط بود که «یا بچگی را زندگی کرده باشیم، یا با بچهها زندگی کنیم.» مهگان فرهنگ نیز از اینکه «خانوادهها خیال میکنند همهچیز را دربارهی بچهها میدانند»، انتقاد میکند و گریزی هم میزند به فرهنگ مصرفزدگی در خانوادهها: «آنقدر چشموهمچشمی در خانوادهها در زمینهی خرید لوازم و اسباب غیرضروری برای بچهها زیاد شده که خانوادهها دیگر از اصول تربیتی بچههاشان مثل لالاییخواندن غافل شدهاند.»
اما کتاب زود دیر میشود کتابی است نوشته یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و دکترای فلسفه تعلیم و تربیت، کتابی که دربارهی اصول تربیتی کودکان 2 تا 7 ساله است و به مهمترین پرسشهای خانوادهها درباره کودکانشان میپردازد. فصل نخست کتاب دربارهی «رابطهی امن» است، امنیتی که بهنوشتهی نویسنده «مهمترین نیاز روانی کودک است.» فصل دوم کتاب به «مهارتهای اساسی کودک» میپردازد، مهارتهایی مانند جداشدن از پدر و مادر، رفتن به مهدکودک، غذا خوردن، روابط اجتماعی کودک و... . فصل سوم کتاب به «رفتارهای کودک» میپردازد و در فصل چهارم نیز به طور مفصل «موانع تربیتی» مورد تحلیل و سنجش قرار میگیرد. فصل بعدی دربارهی «ارسال پیام به کودک» از موضع اقتدار و عشق است و دو فصل بعدی به انواع «تشویق» و «تنبیه» کودک میپردازد. فصل پایانی کتاب نیز در به 15 پرسش متداول خانوادهها درباره شیوهی تربیتی کودکان پرداخته، پرسشهایی که به گفته نویسندهی کتاب «میتواند بیشتر از این تعداد باشد» و «در چاپ بعدی کتاب، دستکم 20 تا 30 پرسش دیگر به این بخش افزوده خواهد شد.»