«وصف طعام» نامی‌ست که بر تازه‌ترین تصحیح از دیوان ابواسحاق حلاج شیرازی گذاشته شده است، کتابی بی‌نظیر در وصف اطعمه و اشربة روزگار تیموریان. بسحاق اطعمه، شاعر قرن نهم ه.ق در این اثر اشعار سعدی و حافظ را، به شیواترین شکل ممکن، نقیضه‌گویی کرده است؛ اشعاری دلنشین در وصف انواع خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها. دیوان بسحاق اطعمه را، اولین‌بار میرزا حبیب اصفهانی، به‌همراه دائره‌المعارف کوچکی از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های این کتاب، در دارالسُعادة استانبول منتشر کرد.

 

این کتاب، روز شنبه نهم خرداد 1394، ساعت هجده، در کافه این، با حضور ویراستار اثر، محسن آزرم، رونمایی خواهد شد.

 

کتاب «وصف طعام»، جدیدترین تصحیح دیوان اشعار ابواسحاق حلاج شیرازی، روز شنبه نهم خرداد 1394 در شیراز رونمایی شد. این کتاب، تازه‌ترین تصحیح از دیوان ابواسحاق حلاج شیرازی‌ست که توسط نشر چشمه منتشر شده است. در این کتاب بی‌نظیر، ابواسحاق به وصف اشربه و اطعمة روزگار تیموریان در قالب نقیضه‌گوییِ اشعار حافظ و سعدی پرداخته است. این دیوان را اولین‌بار میرزا حبیب اصفهانی، به‌همراه دائره‌المعارف کوچکی از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های این کتاب، در دارالسُعادة استانبول منتشر کرد.

 در این مراسم، که با همکاری نشر چشمه و کافه این برگزار شد، محسن آزرم، ویراستار اثر، ضمن خواندن بخش‌هایی از کتاب، به بیان توضیحاتی دربارة این تصحیح جدید پرداخت.

در ابتدای مراسم دو متنِ «کیک سیاه» و «معماری غذا» از سوزان ایروانیان و مهرداد ایروانیان خوانده شد. پس از این مقدمه، محسن آزرم به بیان روند تصحیح دیوان اطعمه، از جرقه‌های نخستین تا چگونگی یافتن نسخة چاپ سنگی استانبول، پرداخت. وی در این جلسه وجوه اهمیت بسحاق اطعمه از منظر مردم‌شناسی و ادبی را مورد بررسی قرار داد و جایگاه مهم آرامگاه ابواسحاق نزد مردم شیراز و نسخه‌های متعددی که به روایت میرزا حبیب اصفهانی از این اثر در ایران وجود داشته است را دلایلی مهم در اثبات اهمیت این شاعر دانست. محسن آزرم در ادامه، مهم‌ترین ویژگی این کتاب را، وصف اطعمه و اشربة مردم عادی دانست؛ مسئله‌ای که تا روزگار بسحاق اطعمه بی‌سابقه بوده و تمام آثار پیش از او در این زمینه، به وصف خوراکِ طبقة شاهان و اشراف تعلق داشته است.

«وصف طعام» تازه‌ترین تصحیح از دیوان ابواسحاق حلاج شیرازی‌ست که توسط نشر چشمه منتشر شده است. در این کتاب بی‌نظیر، ابواسحاق به وصف اشربه و اطعمة روزگار تیموریان در قالب نقیضه‌گوییِ اشعار حافظ و سعدی پرداخته است. این دیوان را اولین‌بار میرزا حبیب اصفهانی، به‌همراه دائره‌المعارف کوچکی از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های این کتاب، در دارالسُعادة استانبول منتشر کرد.

 

کتاب «وصف طعام»، جدیدترین تصحیح دیوان اشعار ابواسحاق حلاج شیرازی، با حضور محسن آزرم، روز شنبه نهم خرداد 1394 در شیراز رونمایی شد.